Agenda

Registra’t a la IV Trobada de voluntaris i voluntàries del BBHI

El proper dimecres, 16 de desembre de 2020, tindrà lloc la IV Trobada anual de voluntaris i voluntàries del Barcelona Brain Health Initiative, que aquest any es farà en format virtual a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Les inscripcions es poden realitzar a través d’aquest enllaç i l’esdeveniment també podrà seguir-se en directe a través del canal de YouTube de l’Institut Gutmann. L’acte se celebrarà de 17.30h a 19h i comptarà amb un espai per a que els participants que s’hagin registrat puguin compartir els seus dubtes i comentaris als investigadors que lideren l’estudi.

La trobada té per objectiu presentar tot l’aconseguit durant 2020 gràcies a la implicació dels participants. Els investigadors presentaran l’estat actual del projecte BBHI i parlaran de l’estudi específic que s’ha engegat aquest any per avaluar l’impacte de la pandèmia i el confinament sobre la salut emocional. També mostraran els resultats dels qüestionaris omplerts pels participants i de les proves mèdiques realitzades des del maig del 2018 i presentaran els propers passos del projecte. El programa detallat es pot consultar aquí.

 

 

Jornades tècniques de l’Institut Guttmann

La trobada de voluntaris s’emmarca dins de les XXXII Jornades Tècniques de l’Institut Guttmann, celebrades amb motiu del 55è aniversari de la institució. Les jornades, amb la col·laboració de la Fundació “la Caixa”, Biocat i l’Institut de Neurociències de la Universitat de Barcelona, inclouen la celebració del curs Brain Health for Life, que se celebra els dies 15 i 16 de desembre amb l’objectiu d’analitzar i debatre els últims avenços de la promoció de la salut cerebral des d’un enfoc multidisciplinari: des de la nutrició, l’exercici o la son fins a l’impacte dels factors psicològics i la resiliència cerebral.

Barcelona Brain Health Initiative és un projecte de recerca, promogut per l’Institut Guttmann amb la col·laboració de la Fundació ”la Caixa”, dirigit a conèixer i entendre com es pot mantenir la salut del nostre cervell. Actualment compta amb més de 5.700 voluntaris, la qual cosa posiciona el projecte com un dels més importants del món en el seu camp, no només pel nombre de persones en estudi sinó també per la qualitat i exhaustivitat de les dades obtingudes.